25 december 2009

Julafton + Juldagen

Ja, då var Julafton över för denna gången. Vilken underbar afton det blev =) *tack min älskade familj* Hela dagen gick åt till att duka och ta undan. Ville ju göra det riktigt julmysigt. Det strömmade ut julmusik från högtalarna när jag städade och så. Underbart =) När kl blev 14.00 så körde Kenny och hämtade min mamma. Hon hade ju den tunga julskinkan och en stor gryta med julgröt som Bastian gjort. Plus en massa annat haha!

kl 15.00 var det dax för Kalle Anka =) Barnen satt och tittade i soffan. Jag sprang mellan köket, balkongen och vardagsrummet. Fullt upp. Men huvudsaken var ju att man hörde lite...det e bara känslan =) När kl började närma sig halv fem kom resten. Pappa, Lotta, Bastian, farmor och farfar. Var jätteroligt att dom orkade vara med under denna afton =) Och jätteroligt att Bastian var med =)

Det var dax att hälsa välkommen och börja äta. Vi skålade i vin/öl, julmust/mer =) Julsnaps blev det för Bastian och Kenny oxå hihi. När kl var kring 18.00 så knackade det på dörren...och gissa vem det var? Jo, Tomten minsann. Tindra hon var helt uppe i varv....skulle kramas, hålla handen med tomten. hihi! Tomten delade ut några klappar...sen gick han vidare. Var verkligen lyckat *tack Tomten*
När Tomten gått åt vi klart...vi hade ju bara ätit det första liksom. Sill, lax, ägg och det där ni vet. Så det blev dax för köttbullar, prinskorvar, skinka/brunkål mm....allt var verkligen mycket gott =) Sen var man totalt proppmätt haha =)
Sen var det ju äntligen dax för alla julklappar...Fredrik och Markus läste och delade ut dom =) Alla fick sååå mycket saker =) Alla var glada och nöjda!
Sen blev det Bastians gröt och mammas saftsås. Det var mycket gott =) Fast man var jättemätt åt man det minsann. Så blev det portvin till det...tyckte det var mycket gott =)
Kvällen var över för farmor/farfar...dom var trötta. Pappa körde dom hem, mamma hängde oxå med där. Vi sa hej och tack för kvällen. =)

Sen satte vi igång xbox Lips...sjöng lite =) markus sjöng oxå, Fredrik han ville inte! Tindra testade oxå =) Även Bastian, men inte Kenny haha =) Männen gjorde cappucino till mig och Lotta och Espresso till sig själva. Tog fram rischoklad, mozartkulor och skumtomtar till det. Såklart så glömde vi vår ischoklad haha!

När kl var kring 23.00 tog jag och Lotta vars en cykel och cyklade mot mamma, mötte upp henne och gick till kyrkan. *julnattsmässa* Pojkarna och männen ville inte hänga med. =( Vi fick lite bråttom, kom typ några minuter efter det börjat haha...alla tittade lite skumt när vi kom in..haha =)
Det är så mysigt med julnattsmässa =) Julpsalmer och hela stämningen är underbar. Stefans som höll i den...Per var med och spelade =)

Sen bar det hemåt igen...hem och satte oss och drack julmust och snackade. Tittade på inspelningen Bastian filmat under kvällens gång. =) Roligt att se...

Lotta och Bastian stannade över här...skojsigt =) Dom sov på soffan i vars en ände..haha! Vi sa Godnatt och gick och la oss kring 03.15

En underbart lyckad afton =)


Juldagen....

Idag har vi inte gjort något alls...Barnen har lekt och byggt upp det dom fick i julklapp. Vi har ätit lite rester, jag har diskat och ställt iordning det mesta. Ikväll blir det bara en film och soffmys =)

Kram och adjöken!

Inga kommentarer: